Boeken

Hier vind je meer informatie over de publicaties van Lexik.


Voor meer informatie over het bestellen van deze boeken kun je contact opnemen met Lexik. Soms is het ook mogelijk om een boek rechtstreeks te bestellen.


Informatie aanvragen

BOEK

Nederlands leren

Dit boek is geschreven voor Farsi / Darisprekende jongeren en volwassenen die Nederlands willen leren. Het boek besteedt veel aandacht aan de moeilijkheden die deze groep ondervindt tijdens het taalverwervingsproces. Het boek bestaat uit vier hoofdstukken. Hoofdstuk 1: uitspraak van Nederlandse letters en klanken(combinaties); hoofdstuk 2: belangrijkste grammaticale regels; hoofdstuk 3: praktische woorden en uitdrukkingen (getallen, dagen van de week, maanden, klok lezen, …); hoofdstuk 4: oefeningen. Op het einde van het boek vindt men eveneens een tweetalige woordenlijst van alle Nederlandse woorden die voorkomen in het boek (meer dan 1700 woorden). Daarnaast is de uitspraak van de woorden opgenomen op een cd, die samen met het boek (of apart) wordt aangeboden; voor meer informatie over de cd zie hieronder.


Meer informatie over dit boek

CD - Nederlands leren

CD

Nederlands leren

De cd is ingesproken door twee professionele native speakers, namelijk Nima Jebelli voor het Vlaams en Elma Zijderveld voor het Nederlands. U kunt dan op de eerste pagina een keuze maken welke versie U wilt gebruiken.

Terwijl u naar de uitspraak luistert, is het ook mogelijk om de Nederlandse woorden en de vertalingen van deze woorden op het computerscherm te zien. Deze cd is ook zonder het boek verkrijgbaar.


Meer informatie over deze cd

Maatschappelijke Oriëntatie

WOORDENBOEK

Maatschappelijke Oriëntatie

Dit woordenboek bevat de sleuteltermen van de Maatschappelijke Oriëntatie, bestaande uit 17 onderwerpen. Enkele voorbeelden van deze onderwerpen zijn: geschiedenis, geografie, onderwijssysteem, werken, bank en verzekering, wonen, … . De trefwoorden van deze onderwerpen, stelt de nieuwkomer in België in staat om een diep inzicht te krijgen in zijn of haar nieuwe maatschappij. De trefwoorden zijn niet enkel vertaald, maar ook, waar nodig, uitvoerig verklaard. Voor een optimaal gebruik is het woordenboek ook omgezet naar Farsi / Dari – Nederlands.

Verder zijn er zo’n 180 logo’s en afbeeldingen opgenomen in het woordenboek. Deze hebben betrekking op de thema’s die er aan bod komen.

Wat eigen is aan dit woordenboek, zijn de nummers (1 tot 17) die voor elk trefwoord staan. Deze verwijzen naar het thema van dat specifieke trefwoord. Deze werkwijze biedt de gebruiker de mogelijkheid om, desgewenst, zich te focussen op een bepaald thema uit het woordenboek.


Meer informatie over dit woordenboek

Woordenboek - Dictionary Human Sciences

WOORDENBOEK

Dictionary Human Sciences

Dit woordenboek is zeer bekend onder Farsisprekende onderzoekers, vertalers, enz. De auteur is de heer Daryoush Ashouri. Ik had de eer om aan de derde editie met de auteur samen te werken. Ik heb het woordenboek omgezet naar Farsi-Engels. De bedoeling is dat de derde editie tweezijdig (Engels-Perzisch en Perzisch-Engels) wordt uitgegeven.


Meer informatie over dit woordenboek

Stel je vraag via WhatsApp